נשים רבות אינן יודעות מתי הן מבייצות, כולל מהם הסימפטומים המעידים על המועד בו הביצית והזרע אמורים להיפגש. כל אישה נולדת עם מיליוני ביציות שאינן מתחדשות ומחכות לתחילתו של הביוץ. בכל ביוץ משתחררת בדרך כלל ביצית אחת, עם משך חיים של 12-24 שעות מרגע היציאה מהשחלה. בשלב זה ישנן נשים שעלולות לחוות דימום קל מאוד או כתמים אדומים, וכאבים קלים. בנוסף, יכולה הווסת להתרחש ללא ביוץ, ולהיפך, כפי שעולה מנתוני ה- American Pregnancy Association .
המשיכי לקרוא כדי לדעת מה קורה בכל שלב בביוץ, להכיר את הקשר בינו לבין המחזור החודשי, ולהבין כמה חשוב לזהות תסמיני ביוץ במטרה להגדיל את הסיכוי להיכנס להריון.
ביוץ - מה זה אומר? ומה הקשר למחזור החודשי?
לפני שנתחיל, חשוב להבין מה זה אומר ביוץ, וכל כמה זה קורה. מדובר בתהליך בו משתחררת של הביצית מאחת השחלות, דבר שמתרחש בדרך כלל כשבועיים לפני תחילת הווסת. מחזור כל ביוץ מחולק לשני שלבים שונים. השלב הראשון בו מתפתחים הזקיקים, והשלב הלוטאלי במהלכו מתעבה רירית הרחם כהכנה לקבלת הביצית המופרית. כחלק מתהליך הביוץ משתחרר גם הורמון הפרוגסטרון שגורם לעלייה בטמפרטורת הגוף הבסיסית ב- 0.5 עד 1 מעלות צלזיוס. במידה והביצית הופרתה ומתחיל הריון, הטמפרטורה תישאר גבוהה. אם הביצית לא הופרתה או השתרשה בדופן הרחם, הטמפרטורה תרד ויופיע המחזור החודשי.
אורך המחזור הממוצע של האישה נמשך 28 ימים, לעיתים גם כמה ימים פחות או יותר, טווח שנחשב נורמלי בהחלט. במחזור ממוצע מתרחש הביוץ כ-14 ימים לפני תחילת הווסת הבאה שלך. התזמון המדויק משתנה בהתאם לאורך המחסור בפועל. הווסת עצמה תופיע כאמור רק כאשר הביצית לא הופרתה ולכן היא מתפרקת ונספגת ברירית הרחם, דבר שיוצר את הדימום המכיל גם את אותה רירית.
איך ניתן לזהות את מועד הביוץ?
רגע לפני שאנחנו ממשיכים למקלוני הביוץ, חשוב שתכירי כמה סימנים שיכולים להעיד על ביוץ, ומאפשרים לדייק עוד יותר את הזיהוי. תסמינים אלו כוללים אחד או יותר מהסימנים הבאים:
- הפרשות מהנרתיק דמויות ריר.
- דימום קל או כתמים אדומים.
- כאבי בטן, עם התמקדות בצד אחד יותר מהשני.
- עלייה בטמפרטורת הגוף.
- רגישות בחזה.
- נפיחות בבטן.
- שינויים במצב הרוח.
- שינויים בתאבון.
- עלייה בחשק המיני.
אודות המחבר
ד"ר גיא גוטמן
רופא בכיר במרכז בריאות האישה של קופת חולים כללית, מומחה בגינקולוגיה ורפואת צוואר הרחם, בעל 20 שנות ניסיון מוצלח בפריון, מיילדות וגינקולוגיה.
קוטל זרע וכל המידע החשוב
קוטלי זרע כשמם הם, קוטלים או עוצרים זרע מלהגיע לרחם בזמן קיום יחסי מין. קיימים
רואקוטן בזמן הריון
רואקוטן הוצגה לעולם בשנת 1982 והפכה לתרופה יעילה לאלו הסובלים מאקנה בדרגות קשות יותר, ולא
הפלה לפני 40 יום להריון, טבעית או יזומה, מהי ההשפעה?
הפלה לפני 40 יום להריון, טבעית או יזומה, מהי ההשפעה? הפסקת הריון טבעית או יזומה