אנו עובדים בבית חולים פרטי באישור משרד הבריאות

menu

דייזי, מחשבון פוריות

חלון הפוריות שלך הוא הזמן בחודש בו ישנו סיכוי גבוה יותר שתיכנסי להריון. עבור רוב הנשים מדובר בחמשת הימים שלפני מועד הביוץ, ביום עצמו וביום שלאחר הביוץ. אם את מנסה להיכנס להריון, חישוב הימים במהלכם את פורה יכול לסייע לך בתהליך ההתעברות, ולכן חשוב שתכירי את המחשבון שיעזור לך להבין את המחזוריות של גופך, ולחשב את ימי הביוץ.

 

דייזי – פתרון נטול הורמונים לניהול הפוריות

מטרתו פעילות המחשבון הוא זיהוי ימי הפוריות שלך בכל חודש. זאת על ידי מדידת טמפרטורת הגוף, שמירת נתוני המחזור החודשי שלך, וחישוב תקופת הפוריות, כולל חיווי באמצעות צבעים, כפי שנפרט בהמשך.

איך זה עובד?

המחשבון של דייזי מזהה כאמור את הימים במהלכן את פורייה ויכולה להרות. זאת באמצעות חיווי של אור אדום שמשמעותו שאת פורייה או אולי פורייה, לעומת האור הירוק שמעיד על כך שאת אינך פורייה. כאשר האור האדום מהבהב, זה ככל הנראה יום הביוץ עצמו. למעשה, במקום שאת עקבי אחרי המחזור החודשי, המחשבון עושה זאת עבורך, על ידי מדידת טמפרטורת הגוף באמצעות חיישן מדויק ורגיש, ונתוני הווסת שלך. זאת על בסיס אלגוריתם שיוצר מודלים שונים, שמספקים חישובים מדויקים ביותר של מצב הפוריות שלך בכל יום.

שימי לב! למרות שמהחשבון יכול לחשב את הימים שלא נחשבים פוריים עבורך בדיוק של יותר מ-99%, בפועל אין זו ערובה לכך שלא תיכנסי להריון במידה ותקיימי יחסי מין בימים אלו. חשוב לזכור כי גם בימים הפוריים שלך, את יכולה להרות.

פספסת? לא נורא...

במצבים מסוימים בהם את חולה, סובלת מחום או נוטלת תרופות מסוימות, חשוב תמנעי מהמדידה. למרות זאת ובזכות העובדה שדייזי מסוגל להתמודד עם מצב בו דילגת יום אחד ולפעמים גם יותר, תוכלי להמשיך לעשות בו שימוש מבלי לחכות לחודש הבא.

 

דייזי – מי יכולה, ומי חשוב שתמנע

המחשבון מתאים לכל אישה מעל גיל 18, עם ווסת סדירה הנמשכת בין 19-40 יום. במידה ואת סובלת ממחזורים לא סדירים או טבעיים, משחלות פוליציסטיות, מתסמיני גיל המעבר, או שאת עוברת טיפול הורמונלי מסוים, חשוב שתימנעי מהשימוש בדייזי ותפני לייעוץ רפואי.

דייזי

אופן השימוש

אם את עושה שימוש באמצעי מניעה הורמונליים, עליך להפסיק את צריכתם לפני שאת מתחילה לעשות שימוש בדייזי. קחי בחשבון שהדימום הראשון לאחר הפסקת אותם אמצעי מניעה הוא קרוב  לוודאי אינו הווסת, וגם לכך חשוב לשים לב. כך גם אם את נמצאת כרגע במחזור.

אודות המחבר

ד"ר גיא גוטמן

ד"ר גיא גוטמן

רופא בכיר במרכז בריאות האישה של קופת חולים כללית, מומחה בגינקולוגיה ורפואת צוואר הרחם, בעל 20 שנות ניסיון מוצלח בפריון, מיילדות וגינקולוגיה.

עוד מידע חשוב...
התקשרי לקביעת תור
כתובתינו
דילוג לתוכן